Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

ŽSR vyhlásili súťaž na brúsenie koľajníc za 3,3 mil. eur

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili verejnú súťaž na brúsenie koľajníc pre zvýšenie ich životnosti. Predpokladaná cena trojročnej zákazky predstavuje 3,319 mil. € bez dane z pridanej hodnoty.

Poskytovanie uvedenej služby spočíva v diagnostike a brúsení pojazdnej plochy koľajníc, zabezpečení odsávania odpadu z brúsnych kotúčov a jeho likvidácie vrátane opotrebovaných brúsnych kotúčov. Súčasťou služby je aj zabezpečenie protipožiarnej ochrany a vyhotovenie grafického záznamu hlavy koľajnice po vykonanom brúsení.

Záujemcovia majú požiadať o súťažné podklady do 3. apríla, ponuky majú predložiť do 22. apríla a obálky s ponukami sa majú otvárať 23. apríla tohto roku. ŽSR zriadila vláda SR ako štátny podnik začiatkom roka 1993 po rozdelení Československých štátnych dráh.

V súlade s Projektom transformácie a reštrukturalizácie železníc na Slovensku sa 1. januára 2002 rozdelili na ŽSR a Železničnú spoločnosť. ŽSR odvtedy zabezpečujú výhradne správu a prevádzku železničnej dopravnej cesty, ako aj poskytovanie prepravných a dopravných služieb súvisiacich s jej obsluhou a zodpovedajúcich záujmom dopravnej politiky štátu.

ŽSR disponujú základným imaním 958,11 mil. €. K hlavnému predmetu ich činnosti patrí aj zriaďovanie a prevádzkovanie železničných, telekomunikačných a rádiových sietí, ale aj výstavba, úprava a údržba železničných a lanových dráh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu