Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Fico odvolá Januška, ak pri tendri porušil zákon

Marian Janušek
Marian Janušek

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico dnes zopakoval, že ak sa preukáže porušenie zákona pri tendri na ministerstve výstavby a regionálneho rozvoja, odvolá ministra Mariana Januška. Na dnešnej tlačovej besede však zdôraznil, že stále nemá závery kontroly z Úradu pre verejné obstarávanie. Opozícii odporučil obrátiť sa na SMK, ktorej nominant úradu šéfuje, aby závery urýchlene poslal.

Fico dnes sľúbil, že závery pošle aj eurokomisárke Danute Hübnerovej. Podľa Fica súčasťou celkového hodnotenia ministra Januška bude aj preskúmanie tendra na logo za 2,5 milióna korún (takmer 83-tisíc €).

V tendri za 3,6 mld. Sk (119,5 mil. €), ktorého podmienky boli uverejnené len na nástenke ministerstva výstavby, uspelo jediné prihlásené konzorcium - Zamedia, s.r.o. a Avocad, s.r.o. Kontrolóri zistili podľa medializovaných informácií na ministerstve výstavby viaceré porušenia zákona o verejnom obstarávaní v tendri na poskytovanie služieb pri čerpaní eurofondov, ako je napríklad zákazka na logá operačných programov.

Fico dnes tiež uviedol, že ceny plynu pre domácnosti by mali klesnúť od 1. júla. Podľa neho v tomto názor Slovenského plynárenského priemyslu nie je relevantný. Rozhodne Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu