Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Voľby nových europoslancov budú stáť sedem a pol milióna eur

BRATISLAVA - Voľby do Európskeho parlamentu 6. júna budú stáť takmer sedem a pol milióna eur. Vláda má v stredu schváliť zabezpečenie druhých eurovolieb na Slovensku. Ministerstvo vnútra dá na prípravu a samotnú voľbu europoslancov 5 860 685 eur, zvyšných 1 628 164 eur pôjde zo Štatistického úradu.

Z peňazí MV SR zaplatí štát náhrady mzdy členom volebných komisií, odmeny členom a zapisovateľom okrskových volebných komisií, členom odborno-administratívneho útvaru Ústrednej volebnej komisie, elektronického komunikačného spojenia volebných orgánov všetkých stupňov, výdavky spojené s prevádzkou a nevyhnutnou úpravou volebných miestností, s ochranou verejného poriadku, so zabezpečením hlasovacích lístkov a volebných tlačív, metodických a informačných materiálov a materiálneho zabezpečenia volebných komisií všetkých stupňov.

Štatistický úrad dá peniaze najmä na materiálne zabezpečenie odborných sumarizačných útvarov, odmeny ich členom, poplatky za služby telekomunikácií, zmluvne zabezpečené práce a služby spojené s programovým vybavením a prezentovaním výsledkov volieb, nákup výpočtovej, reprografickej a inej techniky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu