Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Volkswagen Slovakia vraj opäť preruší výrobu

(Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Volkswagen (VW) Slovakia by vraj mal opäť prerušiť svoju výrobu. Tentoraz by mala produkcia automobilky stáť od 6. do 10. apríla tohto roka. V piatok o tom informoval Plus 1 deň.

Podľa denníka tak spoločnosť flexibilne reaguje na dopyt na trhu. Predseda odborov VW Slovakia Zoroslav Smolinský takúto informáciu podľa vlastných slov nemá. "V súčasnosti to teda nemôžem potvrdiť a ani vyvrátiť," uviedol odborár.

Automobilka sa zatiaľ k zverejneným informáciám nevyjadrila. Spoločnosť pritom iba v stredu tohto týždňa obnovila po viac ako týždni svoju výrobu. Jej produkcia stála od 16. februára. Zamestnanci mohli využiť buď starú dovolenku z minulého roku alebo flexikonto. Všetci pritom dostali 100-percentnú mzdu.

Na Slovensku pôsobí koncern Volkswagen prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia, ktorá je výrobno-montážnym podnikom. V slovenskom závode v Bratislave vyrába nemecká automobilka VW Touareg, Audi Q7, časť vozidiel Porsche Cayenne a Škodu Octavia. Okrem Bratislavy pôsobí spoločnosť aj v Martine, kde má závod na výrobu prevodoviek a komponentov do prevodoviek a v Košiciach, kde má prevádzku, v ktorej sa pripravujú autá na export do Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu