Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Salinger odmietol obvinenie z vraždy!

František Salinger
František Salinger

ŽILINA - Údajný šéf žilinského podsvetia František Salinger dnes pred súdom poprel tvrdenia obžaloby, ktorá ho viní z vraždy a finančných podvodov. Počas hlavného pojednávania na Okresnom súde v Žiline sa však zatiaľ ďalšej výpovede zdržal. Chcel tak upozorniť na údajnú nedôveryhodnosť časti svedkov, ktorí podľa neho v prípravnom konaní účelovo menili výpovede. Polícia Salingera podozrieva i z ďalších vrážd. Súd mu v prípade preukázania viny môže vymerať až doživotie.

"Necítim sa absolútne vinný," vyhlásil obžalovaný. Ďalej však vypovedať nechcel, lebo nebol spokojný s niektorými svedkami, ktorí podľa neho v prípravnom konaní aj osemkrát zmenili výpoveď. Prokurátor aj Salinger odmietli uzavretie dohody o vine a treste. Prokuratúra v októbri obžalovala Salingera z vraždy a podvodov.

Žilinčan podľa nej pred jedenástimi rokmi zavraždil takzvaného "bieleho koňa", teda človeka nastrčeného na nelegálne podnikanie. Chcel mu tak vraj zabrániť vo výpovedi na súde. Salinger sa mal tiež pri finančných podvodoch obohatiť na úkor štátu o niekoľko miliónov korún. Podľa obžaloby údajný mafiánsky šéf spolu s ďalšími pomocníkmi vylákali svoju obeť na benzínovú pumpu v Ružomberku, kde mu do piva dali tabletku na spanie.

Potom ho odviezli k obci Strečno pri Žiline, kde ho zastrelili. Jeho telo uložili do vopred vykopanej jamy v neďalekom lese. Pozostatky "bieleho koňa" našla polícia až vlani. Salinger sa vraj dopustil tiež machinácií pri odpočtoch dane z pridanej hodnoty a podvodov pri kúpe áut. Súdne pojednávanie bude pokračovať v stredu. Tridsaťosemročný Salinger je podozrivý i z ďalších vrážd "bielych koní".

Polícia ho obvinila aj zo zorganizovania vraždy policajta. Žilinčan, ktorý je už dlhší čas vo vyšetrovacej väzbe, si v minulosti podľa polície objednal tiež vraždu jedného slovenského a jedného ruského podnikateľa. Obaja muži, ktorí pôsobili v Žiline, však pokus o vraždu v 90. rokoch prežili. Polícia nevylúčila, že vraždami sa chcel Salinger pokúsiť o upevnenie svojej pozície v žilinskom podsvetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu