Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VSE odhalila v minulom roku 716 krádeží elektriny

KOŠICE - Východoslovenská energetika (VSE) vykonala v priebehu roka 2008 viac ako sedemtisíc kontrol neoprávnených odberov.

Zistila pri nich celkovo 716 prípadov krádeže elektriny v objeme viac ako 1,7 GWh. Uviedol to v odpovedi na otázku zastupujúci hovorca spoločnosti VSE Boris Peško. "Ide o množstvo elektriny, ktoré by sa dalo porovnať s ročnou spotrebou približne 800 domácností, teda jednej stredne veľkej obce,“ povedal Peško.

V porovnaní s predchádzajúcim rokom zaznamenali inšpektori VSE zvýšenú úspešnosť pri odhaľovaní neoprávnených odberov v segmente maloodber – podnikatelia. Z celkového počtu odhalených prípadov ich bolo v minulom roku až 155. Napriek tomu je z pohľadu početnosti aj naďalej najčastejší výskyt krádeží elektriny v lokalitách s vysokým počtom sociálne odkázaných obyvateľov.

VSE aj v roku 2008 realizovala viaceré opatrenia, ktorými sa snaží eliminovať výskyt neoprávnených odberov elektriny. "Sú medzi nimi technické úpravy distribučnej siete tak, aby znemožnili odber elektriny bez riadneho zmluvného vzťahu. Je však potrebné pripomenúť, že v mnohých prípadoch je účinné zamedzenie krádeží elektriny možné len v súčinnosti s ďalšími subjektmi, ako sú samosprávy, bytové podniky či vlastníci bytových domov,“ zdôraznil Peško.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu