Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Právnika obvinili z podvodu za 667 tisíc eur!

(Zdroj: Jupiterimages)

NITRA - Až 15 rokov väzenia hrozí za rozsiahly podvod s pozemkami právnikovi z Veľkého Zálužia, ktorý na seba údajne nezákonne previedol desiatky hektárov pozemkov.

Muž si v 29 prípadoch nechal podľa prokuratúry vystaviť notárske potvrdenie na vydržanie cudzích pozemkov. Majiteľom vznikla škoda 667.348 eur (viac ako 20,1 milióna korún), informoval dnes hovorca krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

"Vyšetrovanie zatiaľ nie je ukončené a polícia preveruje v tomto prípade aj ďalšie osoby," povedal Maček. Muž podľa neho nespĺňal podmienky na vydržanie pozemkov a klamal pri vyplňovaní notárskej zápisnice. Podľa zákona môže získať pôdu vydržaním iba ten, kto ju v dobrej viere ako svoju užíva viac ako desať rokov.

Sporné pozemky obhospodarovalo miestne poľnohospodárske družstvo a oficiálne boli zapísané ako pôda neznámych vlastníkov. Podľa Mačeka však existujú ľudia, ktorí majú doklady preukazujúce ich vlastníctvo. V minulosti, keď pôdu obhospodarovali roľnícke družstvá, sa často zmena majiteľov napríklad z dedičských konaní totiž nezapisovala do katastrálnych kníh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu