Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Migračný úrad musí opäť posúdiť Labsího žiadosť o azyl

Mustafa Labsí
Mustafa Labsí

BRATISLAVA - Migračný úrad ministerstva vnútra sa bude musieť znovu zaoberať žiadosťou údajného alžírskeho teroristu Mustafu Labsího o azyl. Krajský súd v Bratislave dnes zrušil skoršie rozhodnutie o zamietnutí azylu. Úrad podľa súdu neodôvodnil, prečo Labsí predstavuje nebezpečenstvo pre Slovensko. Alžírčan môže na Slovensku zostať, kým o jeho žiadosti nepadne definitívne rozhodnutie.

Práve žiadosťami o azyl sa Labsí v minulosti vyhol vyhosteniu na desať rokov, o ktorom úrady rozhodli ešte pred dvoma rokmi. Labsí, ktorého v utorok prepustili zo zariadenia cudzineckej polície, prišiel na súd v sprievode policajnej eskorty z tábora na strednom Slovensku.

Labsí v Alžírsku dostal doživotie za účasť v teroristickej skupine. Podľa úradu je príslušníkom salafistickej skupiny, ktorá je odnožou teroristickej siete al-Káida. "Nikdy v živote som nemal styky s teroristami, nikdy som nikoho neudrel, nezaútočil na nikoho," tvrdil pred súdom rozčúlený Labsí, ktorého súd musel upokojiť.

Labsí má zakázané vkročiť aj do USA, Kanady a Británie. Aj Francúzsko ho odsúdilo na päť rokov za prípravu teroristických útokov. "Všade, kde sa ukázal, má na svedomí nejakú kriminálnu činnosť," tvrdila pracovníčka migračného úradu. Labsí naopak tvrdil, že Francúzi ho odsúdili za falšovanie cestovných dokladov. Vraj chce zostať na Slovensku kvôli bezpečnosti, synovi a manželke. Podľa cudzineckej polície však neplatil výživné a manželka, ktorá je psychicky chorá, sa chce rozviesť. "Mám len strach, aby ste ma neposlali do Alžírska, tam ma určite zabijú," vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu