Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Heriban chce registrované partnerstvá homosexuálov!

Jozef Heriban
Jozef Heriban

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Jozef Heriban (ANO) plánuje v parlamente otvoriť otázku registrovaných partnerstiev ľudí rovnakého pohlavia!

Chce tak urobiť už na zajtrajšej schôdzi Výboru pre európske záležitosti. Podľa neho je už totiž najvyšší čas na to, aby sa začala touto problematikou zaoberať NR SR.

"Dvaja partneri, ktorí sú ináč orientovaní ako heterosexuáli, by mali mať možnosť upraviť si svoj vzťah v otázkach daní, dedičstva. Je správne, ak my v parlamente budeme o tom rozprávať a rozhodovať," povedal Heriban v televízii TA3.

Zdá sa však, že poslanec ANO to také jednoduché mať nebude, a to nielen pre postoj kresťanských demokratov. Svoj názor na homosexualitu totiž jednoznačne vyjadril aj šéf Európskeho výboru NR SR Tibor Mikuš (HZDS).

Vzťah ľudí rovnakého pohlavia označil za "neprirodzené a rizikové správania. Som kresťan a homosexualita je jednoznačne podľa kresťanstva hriech," povedal Mikuš.

Zdôraznil tiež, že osobné stanoviská k tejto problematike by nemali byť dôvodom pre diskvalifikáciu ľudí, keď ide o obsadzovanie nejakých funkcií, čím narážal na talianskeho exkandidáta na post eurokomisára Buttiglioneho.

Taliana sa zastal aj podpredseda KDH Vladimír Palko, ktorý sa stotožňuje s jeho výrokmi, že homosexualita je hriechom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu