Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chytili kamenických fantómov, kradli parohy aj paplóny!

PREŠOV – Po troch rokoch ich konečne dostali! Troch zlodejov, ktorých samotní policajti označili za „Kamenických fantómov“, zadržali humenskí policajti. Kradli naozaj všetko a v Kamenici nad Cirochou (okr. Humenné) v uplynulých troch rokoch vykrádali neobývané rodinné domy. Ide o miestnych mužov vo veku 48, 22 a 18 rokov.

Ako uviedla polícia vo svojej správe, ešte v marci 2007 vykradli neobývaný dom, odkiaľ si odniesli 30 fliaš s alkoholom, jelenie parohy, štyri starožitné stoličky a iné cennosti. Majiteľke spôsobili škodu najmenej za 67.131 korún, spresnila polícia.

V septembri minulého roka vošli do ďalšieho z neobývaných rodinných domov, odkiaľ ukradli dve sady kryštálových pohárov, tri obrazy zo zlatým rámom s motívom krajiny, porcelánovú kávovú súpravu a iné predmety v hodnote najmenej 8.200 korún.

V ďalšom neobývanom dome ukradli jelenie parožie s lebkou, srnčie parožie na drevenom podstavci, obraz olejomaľbu, sadu brúsených pohárov a iné cenné veci v hodnote najmenej 9000 korún.

Kamenickí zlodeji ukradli všetko, o čom svedčí aj ďalší výpočet polície: v novembri 2005 ukradli kabáty, paplóny a vankúše za viac ako 5000 korún. Skutok je síce vzhľadom na dobu premlčaný, ale obvinený sa k nemu priznal, skonštatovala polícia. V roku 2005 trestné stíhanie vo veci prerušili, vzhľadom na nové skutočnosti sa v trestnom stíhaní pokračuje. Troch páchateľov usvedčili a zadržali, humenský vyšetrovateľ v týchto dňoch vzniesol obvinenie z krádeží vlámaním a porušovaní domovej slobody. Informovala o tom prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu