Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ďalšie požiare, autá horeli aj v Spišskej Belej!

PREŠOV – Na východe Slovenska nehoreli autá len v Poprade. V Spišskej Belej (okr. Kežmarok) včera niekto podpálil Land Rover Freelander. Nákladiak zhorel úplne a oheň preskočil aj na Ladu Taiga a priľahlú budovu. Škody sa vyšplhali na viac ak ako 40 tisíc eur.

Nákladiak parkoval na voľnom priestranstve na Kúpeľnej ulici, keď ho niekto štyri hodiny po polnoci podpálil. Auto úplne zhorelo, čím leasingovej spoločnoszi z Bratislavy vznikla škoda 32.530 eur. Držiteľom auta spoločnosť so Spišskej Belej.

„Vo vozidle zhoreli osobné doklady, peňaženka s finančnou hotovosťou, ďalekohľad a iné cenné predmety a veci, čím takto pre 43-ročného muža bola spôsobená škoda na sumu 4991,64 eur,“ vyjadrila sa hovorkyňa prešovskej polície Magdaléna Fečová.

Požiar sa rozšíril aj vedľa stojacu Ladu Taiga. Poškodil celú pravú stranu auta a zároveň priľahlú budovu. Mužovi (53) zo Spišskej Belej vznikla škoda 9000 eur.

Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za zločin poškodzovania cudzej veci. Podpaľačovi hrozí až osem rokov väzenia.

V Poprade dnes nadránom stihol za jednu hodinu niekto podpáliť tri autá. Oheň poškodil ďalšie dve. Od začiatku decembra sa v tamojšom okrese ocitlo v plameňoch už viac ako desať áut, potvrdila pre Topky.sk Magdaléna Fečová z prešovskej polície. Presný počet však uviesť nevedela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu