Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Polícia sa znovu bude zaoberať údajným falšovaním podpisov Slotu

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Polícia sa bude znovu zaoberať údajným falšovaním podpisu predsedu vládnej SNS Jána Slotu jeho straníckym kolegom Rafaelom Rafajom na prezenčných listinách parlamentu.

Rozhodol o tom prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Informovalo o tom dnes Združenie mládeže SDKÚ-DS Nová Generácia, ktoré podalo trestné oznámenie pre podozrenie z podvodu a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny.

Na údajné falšovanie podpisov upozornil v máji tohto roku denník Sme, ktorý natočil skrytou kamerou Rafaja pri podpisovaní listiny počas Slotovej neprítomnosti. Nejasnosti ohľadne podpisu následne vyvolali kritiku opozície a médií. Rafaj spolu so Slotom tvrdili, že podpisy sú pravé.

Polícia ešte v auguste trestné oznámenie odmietla, proti čomu však podali sťažnosť zástupcovia Novej Generácie. Prokurátor v decembri rozhodnutie polície zrušil a nariadil, aby polícia vo veci znovu konala a rozhodla.

"Poverený príslušník Policajného zboru rozhodol o odmietnutí veci predčasne. Nemal podklady na jednoznačné rozhodnutie o odmietnutí veci," píše sa v uznesení prokuratúry. Podľa nej bude potrebné, aby si polícia vyžiadala písomné podklady od Národnej rady k tejto veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu