Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Černákova výpoveď k vražde Lenharta spochybnená!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Znalkyňa z odboru patológie dnes na súde spochybnila výpoveď Mikuláša Černáka v prípade vraždy údajného člena podsvetia Pavla Lenharta. Černák sa bránil, že na Lenharta v roku 1997 vystrelil len jednu z dvoch striel.

Podľa znalkyne však vykonanie vraždy zodpovedá skôr popisu svedkov, ktorí tvrdili, že Černák strieľal dvakrát. Na okresnom súde v Prešove sa dnes uzatvára prvá etapa procesu.

Černák, ktorého označovali za najsilnejšiu postavu slovenského podsvetia, čelí pred súdom obžalobe celkovo zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy. Hrozí mu za to väzenie na 15 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Lenharta podľa znalkyne zastrelili dvoma bezprostrednými strelami, pričom Lenhart bol pri obidvoch výstreloch ešte nažive.

Černák vo svojej výpovedi uviedol, že strieľal až ako druhý. Z prvého výstrelu obvinil jedného z bratov Mellovcov, ktorí údajne šéfovali jednej z mafiánskych skupín. Motívom vraždy mali byť spor medzi Lenhartom a Mellovcami.

Lenharta podľa polície zavraždili v Banskej Bystrici, v kancelárii Černákovej firmy. Údajného nájomného vraha najprv viacero mužov zvalilo na chrbát a vzápätí ho zastrelili. Telo potom zakopali v lese.

V Prešove sa dnes skončí prvá, päť týždňov trvajúca séria pojednávaní v procese, v ktorom sú spolu s Černákom obžalovaní aj jeho švagor Jozef Matula a bývalý advokát Daniel Maukš. V procese už proti Černákovi otvorene vypovedali viacerí údajní šéfovia rôznych slovenských mafiánskych gangov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu