Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za sex s maloletými dievčatami dostali podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Podmienečné tresty odňatia slobody uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dvom mladíkom, ktorí mali pohlavný styk s dievčatami mladšími ako 15 rokov. Tým spáchali zločin sexuálneho zneužívania. Senát vyhlásil rozsudky po tom, ako schválil dohody o vine a treste, ktoré s prokurátorkou uzatvorili obaja mladíci.

V byte svojich rodičov v Banskej Bystrici mal 19-ročný Martin Mikuška ešte v apríli 2006 pohlavný styk s dievčinou, hoci vedel, že nemá ešte pätnásť rokov. To, že partnerka nemá ešte pätnásť, vedel aj 16-ročný Imrich Gulai z okresu Nové Zámky, ktorý v Banskej Bystrici navštevuje gymnázium.

Ten sexuálne zneužil dievča v dome jej rodičov v Banskej Bystrici koncom júna tohto roku. Zo strany dievčat išlo o dobrovoľný sex. Za styk s maloletou dostal Mikuška trest 18 mesiacov podmienečne a navyše sa musí podrobiť protidrogovému liečeniu ústavnou formou.

Gymnazista Gulai dostal jeden rok podmienečne. Výkon trestu sa im odkladá na skúšobnú dobu dva roky. Zaujímavosťou je, že na „zakázaný“ sex sa prišlo po tom, ako obidve dievčatá otehotneli a išli na interrupciu.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou súdom schválených dohôd je záväzok obvinených, že sa voči verdiktu neodvolajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu