Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prepustili bývalého legionára obvineného z vraždy dílera

KOŠICE - Od piatku je na slobode bývalý príslušník cudzineckej légie Ján T (34 r.) , obvinený z vraždy dílera drog Mariána S. Z väzby ho prepustil Krajský súd v Košiciach. Potvrdila to jeho hovorkyňa Marcela Gálová. Súd rozhodoval na neverejnom zasadnutí. Vyhovel na ňom sťažnosti Jána T. proti uzneseniu Okresného súdu Košice I z 25. novembra. Okresný súd vtedy rozhodol o ďalšom trvaní väzby Jána T.

Podnikateľa, ktorého polícia spájala s košickým podsvetím aj v iných kauzách, obvinil z vraždy Mariána S. Úrad boja proti organizovanej kriminalite v lete 2007. Krajská prokuratúra v Košiciach podala na súd obžalobu tento rok v novembri, proces sa ešte nezačal. Podľa obžaloby Ján T. zastrelil dílera dvoma výstrelmi v lese pri Vyšnej Kamenici a potom jeho telo s pomocou ďalších dvoch osôb zahrabal do vopred pripravenej jamy. Motívom vraždy mala byť odplata za to, že Marián S. proti nemu svedčil v inej trestnej veci.

Podľa krajského súdu však dôkazy obžaloby neodôvodňujú podozrenie, že Ján T. skutok spáchal. „Pričom treba zdôrazniť, že krajský súd prijal tento záver len z hľadiska rozhodnutia o ďalšom trvaní väzby obvineného, nie jeho viny či neviny,“ povedala Gálová. Súd pritom vychádzal najmä z toho, že svedecké výpovede, ktoré majú usvedčovať Jána T. z vraždy boli menené, prihliadal tiež na „okolnosti a čas ich zmeny“. Podľa Gálovej prihliadal aj na znalecké posudky psychológov, ktorí skúmali, či výpovede svedkov sú vierohodné.

Predbežne prerokúvať obžalobu na Jána T. bude Okresný súd Košice I, termín ešte nebol stanovený. Rozhodne, či obžalobu prijme a nariadi hlavné pojednávanie, alebo prípad vráti prokuratúre.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu