Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hort: Fico porušuje dohody!

Milan Hort
Milan Hort

BRATISLAVA - Šéf Smeru Robert Fico "zavrátil vlastných poslancov, ktorí sa chceli zúčastniť na voľbe Jirka Malchárka za podpredsedu parlamentu"! Tvrdí to šéf poslaneckého klubu SDKÚ Milan Hort.

Fico označil Hortove tvrdenia za výmysly. Takáto dohoda by podľa neho bola možná iba v prípade, ak by sa koalícia dohodla s opozíciou na obsadení obidvoch voľných miest podpredsedov parlamentu.

"Nebolo to po prvýkrát, že ste nedodržali slovo, povedal Hort v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. Podľa neho "všetci v parlamente videli, že medzi Ficom a Malchárkom nejaká dohoda existovala". Viacerí z poslancov Smeru sa údajne Malchárkovi za zmenu postoja dodatočne ospravedlnili.

Hort sa ohradil aj proti kritike Smeru, že reformu zdravotníctva pomohli pretlačiť finančné skupiny, ktoré na nej boli podnikateľsky zainteresované. "Žiadne tlaky na poslancov SMK zo strany lobistických skupín neboli," povedal šéf poslaneckého klubu SMK Bárdos.

Šéfka Slobodného fóra Martináková označila za "zvláštnu zmenu postoja podpredsedu strany Ivana Šimka k zdravotnej reforme, ktorú v prvom čítaní nepodporil". Problém vidí práve vo funkcii, ktorú Šimko v SF zastáva. "Strana musí mať jednu líniu," zdôraznila Martináková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu