Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škola v B. Štiavnici získala na rekonštrukciu 33 miliónov z EÚ

Banská Štiavnica
Banská Štiavnica

BANSKÁ BYSTRICA - Na rekonštrukciu jednej z banskoštiavnických základných škôl získala tamojšia komunálna samospráva zo štrukturálnych fondov Európskej únie cez Regionálny operačný program 33,104 milióna korún (1 098 851 €). Na uskutočnení projektu sa bude mesto finančne podieľať piatimi percentami.

Ako informovala Drahomíra Prieberová z banskoštiavnického magistrátu, rekonštrukciu budov Základnej školy Jozefa Horáka uskutočnia od začiatku do konca budúceho roka. Na hlavnej budove, telocvični a budove školskej družiny s jedálňou vymenia okná, dvere, dlážky, opravia omietky, zateplia obvodové plášte a strechy.

Hlavnú budovu, ktorá je v prevádzke od roku 1961, navyše nadstavia a v nových podkrovných priestoroch zriadia odborné učebne fyziky, chémie a prírodopisu, multimediálnu učebňu, jazykové laboratórium, kabinety a knižnicu. Jazykové laboratórium má slúžiť nielen pre žiakov školy, ale aj na jazykové kurzy pre verejnosť. V celej hlavnej budove vymenia aj elektroinštaláciu, keďže súčasná je často preťažená.

"Modernizované objekty a priestory budú dostupné pre zdravotne postihnuté osoby, horné poschodia budovy im sprístupní výťah. V meste vznikne prvé školské zariadenie, ktoré bude uspôsobené pre zdravotne znevýhodnených žiakov,“ zdôraznila Prieberová. Pripomenula, že zateplenie fasád, striech a výmena okien a vonkajších dverí na budovách školy prinesie významnú úsporu prevádzkových nákladov školy.

Základná škola Jozefa Horáka má v súčasnosti 505 žiakov. Modernizácia poslednej zo štyroch budov tejto školy - budovy pre prvý stupeň – nie je súčasťou schváleného projektu, mesto ju plánuje modernizovať v ďalšej etape. V Banskej Štiavnici sú dve mestské, jedna cirkevná a jedna špeciálna základná škola. V pôsobnosti mesta je aj centrum voľného času a základná umelecká škola.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu