Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fico neschvaľuje Slotove osobné útoky

Róbert Fico
Róbert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa dištancuje od akýchkoľvek osobných útokov a neschvaľuje ich. Reagoval tak na nedeľňajšie slová lídra Slovenskej národnej strany Jána Slotu, ktorý prirovnal šéfku maďarskej diplomacie Kingu Gönczovú k Hitlerovi.

Fico média zároveň vyzval, aby sa venovali podstate veci. Tou podľa neho je ultimátum, ktoré maďarská ministerka zahraničných vecí dala Slovensku. "To ultimátum je veľmi jednoduché, pokiaľ sa Slovensko nebude správať tak, ako si to predstavuje Budapešť, tak bude so slovenskou vládou zle a maďarská vláda začne proti nej akúsi diplomatickú vojnu," povedal Fico.

Druhým podstatným problémom je podľa premiéra svetová finančná kríza. Na tieto dva problémy by sme sa mali sústrediť a nehľadať nejaké formálne zámienky, aby sme tieto veci, ktoré Slovensko trápia, zahmlievali, dodal Fico. Slota v nedeľu vo svojom príhovore pri odhaľovaní dvojkríža v Pavlovciach označil maďarskú ministerku k chudere a prirovnal ju k Hitlerovi.

"Môžem to prirovnať k henleinovcom a tomu fúzatému mužíkovi z mníchovskej pivnice, ktorý mal tú istú rétoriku ako tá pani, o ktorej som dnes viackrát hovoril. Možno jej už rastú tie fúziky," povedal Slota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu