Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Majský by sa mal opäť postaviť pred Špeciálny súd

(Zdroj: Bleskovky.sk)

PEZINOK - V minulosti jeden z najvplyvnejších slovenských podnikateľov a bývalý sponzor viacerých politických strán Jozef Majský by sa mal dnes opäť postaviť pred Špeciálny súd pre obžalobu z tunelovania skrachovaných nebankových spoločností.

Tento súd mu vlani za údajné stámiliónové podvody vymeral 12-ročný trest, Najvyšší súd však rozsudok pri odvolacom konaní zrušil a prikázal prípad znovu posúdiť.

Majský podľa obžaloby riadil tunelovanie majetku po skrachovaných spoločnostiach Horizont Slovakia a BMG Invest vlani odsúdeného Vladimíra Fruniho.

V roku 2002 po krachu týchto firiem, ktoré fungovali ako takzvané pyramídové hry, prišli o svoje spolu niekoľkomiliardové úspory státisíce ľudí. Súd sa prípadom začal zaoberať v roku 2004.

Proces sa niekoľkokrát odročoval pre údajné Majského zdravotné problémy, ktorými odôvodňoval svoju neúčasť na pojednávaniach. Proti pôvodnému rozsudku sa podnikateľ odvolal na Najvyšší súd, ktorý vlani prípad pre pochybenia v rozsudku a dokazovaní vrátil Špeciálnemu súdu.

Špeciálny súd tento rok už odročil aj obnovený proces, v apríli napríklad pre údajnú chorobu jedného z Majského spoluobžalovaných.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu