Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Proces tzv. veľkej kolkovej aféry odročili

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pojednávanie v kauze tzv. veľkej kolkovej aféry dnes bratislavský krajský súd odročil pre práceneschopnosť predsedníčky senátu. Ďalšie pojednávanie by sa malo uskutočniť ešte do konca decembra.

Na pojednávanie sa dostavilo 6 svedkov z 11, medzi nimi bol aj bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Marián Tkáč. Vypovedať opäť neprišiel bývalý guvernér NBS Vladimír Masár. Z obžalovaných boli na súde prítomní iba Vladimír M. a Miroslav W. Obžalovaní Peter R. a Francisc F. dali súhlas, aby sa pojednávalo v ich neprítomnosti.

Naposledy sa v tejto kauze pojednávalo v máji tohto roku. Predsedníčka senátu vtedy proces odročila na neurčito po vypočutí jediného svedka, ktorý sa pred súd dostavil, Štefana Š. Z 12 predvolaných prišiel totiž iba on. Ďalší svedok sa ospravedlnil a ostatným sa nepodarilo doručiť predvolanie.

V kauze, ktorá sa začala v roku 1993, sú obžalovaní Francisc F., Vladimír M., Peter R. a Miroslav W. Podľa obžaloby vyrobili 91 000 falošných tisíckorunových kolkov v čase, keď štát pripravoval výmenu peňazí. Kolky chceli použiť na označenie bankoviek. Páchateľov polícia zadržala v novembri 1993 aj s falošnými kolkami. Hlavný obžalovaný - Peter R. - sa pred súdom vyjadril, že je nevinný a v celej kauze vystupoval iba ako sprostredkovateľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu