Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chlapec z Revúcej chcel obesiť spolužiaka, hrozil aj učiteľovi

REVÚCA - Policajný vyšetrovateľ obvinil 14-ročného chlapca z Revúcej, ktorý sa podľa neho vyhrážal zabitím spolužiakovi a učiteľovi.

V prípade preukázania viny ho môže súd poslať na dva až päť rokov do väzenia. Informovala o tom dnes policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Obvinený v stredu v škole najprv napadol 11-ročného chlapca a chcel od neho, aby si vymenili mobilné telefóny. "Vyhrážal sa mu, ak to neurobí, bude mať problém. Následne, opäť v čase vyučovania, chlapca udrel po chrbte a volal ho von, kde ho obesí," poznamenala Faltániová. Žiak šiesteho ročníka základnej školy sa neskôr vyhrážal zabitím nielen napadnutému chlapcovi, ale aj učiteľovi.

Za to čelí obvineniu z vydierania a nebezpečného vyhrážania. Nižší trest mu hrozí preto, lebo je mladistvý. Trestná zodpovednosť na Slovensku sa začína od veku 14 rokov.

Kriminalita mladistvých podľa polície nie je ojedinelá. Napríklad tento týždeň obvinila dvoch 14-ročných chlapcov, ktorí vraj pripravovali vraždu svojho vychovávateľa v prevýchovnom detskom domove.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu