Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd v Trnave rozhoduje o bytoch automobilky TAZ

TRNAVA – Krajský súd v Trnave začal pojednávanie o tom, komu patria byty bývalých Trnavských automobilových závodov (TAZ). Prípad v médiách rezonoval najmä pre protesty nájomníkov bytov, ktorí sa takmer desať rokov domáhajú svojich práv. V odkúpení bytov im bráni spor medzi správcami konkurznej podstaty TAZ, štátneho podniku v likvidácii, a akciovej spoločnosti v likvidácii.

Okresný súd v Trnave v marci rozhodol, že 361 bytov a ďalšie nehnuteľnosti, ktoré boli predmetom sporu, zostávajú majetkom TAZ, štátneho podniku v likvidácii. To by pre nájomníkov znamenalo, že byty môžu odkúpiť za zostatkovú cenu.

Proti rozsudku sa však odvolal správca konkurznej podstaty bývalých TAZ, a.s. v likvidácii Dušan Pohovej. Na odvolacie konanie, ktoré sa malo uskutočniť 22. júla na krajskom súde, však pre práceneschopnosť neprišiel. Pojednávanie preto odročili.

Nájomníci v minulosti spísali petíciu, ktorú adresovali Okresnému súdu v Trnave a protestovali aj pred budovou Ministerstva spravodlivosti SR. „Minister sa o prípad zaujíma,“ uviedol hovorca nájomníkov Jozef Čavojský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu