Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dieťa krkavčej matky skončilo v koši na bielizeň

V tomto dome Zuzana porodila Zobraziť galériu (2)
V tomto dome Zuzana porodila (Zdroj: Topky.sk)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Doslova celé okolie šokovala svojim skutkom 34-ročná Spišskonovovešťanka Zuzana. Chlapčeka, ktorého porodila, zabalila do uteráka a vložila do igelitovej tašky. Tú potom položila do koša na bielizeň v kúpeľni. Mŕtve dieťa našli až policajti.

Zuzane sa svoje tehotenstvo darilo tajiť pred celým svetom. „Nikto z okolia nevedel, že bola tehotná,“ tvrdia dve dôchodkyne, prechádzajúce sa okolo vysokého paneláku na spišskonovoveskej Javorovej ulici. V ôsmom mesiaci tehotenstva Zuzana porodila doma. Dieťa zabalila do absurdného balíka a odpadla. Príbuzní zavolali záchranku. Lekárom v spišskonovoveskej nemocnici bolo zrejmé, čo sa pred niekoľkými minútami stalo. Upozornili teda políciu, ktorá mŕtve dieťa našla v Zuzaninej kúpeľni.

Vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci pre zločin vraždy novonarodeného dieťaťa matkou, uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Demjanovičová. Matka zatiaľ leží v spišskonovoveskej nemocnici a s médiami nekomunikuje.

Ak sa ukáže, že sa dieťa už narodilo mŕtve, polícia ženu nebude môcť stíhať pre vraždu novorodenca. „Ešte sme nedostali oficiálny protokol o pitve,“ tvrdí zástupca okresného policajného riaditeľa Miroslav Damaškovič. Podľa neoficiálneho zdroja sa však patológovia domnievajú, že sa dieťa už narodilo mŕtve. Tak či onak, policajtov čaká ešte veľa práce. Mali by nájsť aj odpoveď na otázku, čo o Zuzaninom tehotenstve vedeli príbuzní, s ktorými žije v byte a do akej miery asistovali pri pôrode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu