Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Časť ranených sa z Chorvátska asi dnes vráti do vlasti

Prílet slovenského špeciálu so zranenými
Prílet slovenského špeciálu so zranenými

BRATISLAVA/GOSPIĆ - Niekoľkí ranení, ktorí sú hospitalizovaní po tragickej havárii autobusu v Chorvátsku, sa v priebehu dneška zrejme vrátia do vlasti. Informoval o tom slovenský policajný pridelenec v Chorvátsku Radovan Kyselica.

V chorvátskych nemocniciach leží deväť ľudí, v košickej nemocnici ošetrujú ďalšie dve ženy. Dnes napoludnie po najhoršej havárii autobusu v histórii Slovenska začal štátny smútok.

Autobus so 49 cestujúcimi narazil v nedeľu na diaľnici pri meste Gospić do betónového piliera, nehoda si vyžiadala 14 ľudských životov. Ešte v nedeľu sa vrátilo vládnym špeciálom 26 turistov. Podľa Kyselicu dnes sanitkou prevezú na Slovensko pravdepodobne tri alebo štyri pacientky z nemocnice v Gospiči, kde leží spolu päť zranených. "Lekár povedal, že sú schopné prevozu, nenastala žiadna komplikácia," poznamenal.

Ďalší štyria ľudia s vážnymi zraneniami sú v nemocniciach v Záhrebe a Rijeke. Podľa internetových stránok chorvátskeho rozhlasu a televízie lekári v nemocnici v Rijeke stále bojujú o život ťažko zranenej ženy.

Príčiny nehody nie sú zatiaľ známe, chorvátska polícia pracuje s dvoma verziami, podľa ktorých sa pod haváriu mohol podpísať mikrospánok vodiča alebo defekt pneumatiky. Podľa neoficiálnych informácií by malo byť vyšetrovanie ukončené zhruba do týždňa.

Turisti z Košíc smerovali na rekondičný pobyt k Jadranskému moru do letoviska Vodice. Podľa informácií dnešnej tlače haváriu neprežilo 11 žien a traja muži, vrátane dvoch vodičov.

Minister zahraničných vecí Ján Kubiš ešte v pondelok povedal, že identifikácia tiel obetí by mala byť ukončená dnes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu