Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SDKÚ-DS Žiada premiéra, aby odvolal ministerku Tomanovú

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec

BRATISLAVA - SDKÚ-DS vyzýva premiéra, aby v súvislosti so 400-miliónovými dotáciami pre sociálne podniky, za ktorými stoja členovia strany Smer-SD, odvolal ministerku Vieru Tomanovú.

"Vyzývame predsedu vlády, aby prestal držať ruku nad privilegovanou pani ministerkou Tomanovou a aby konečne začal konať," povedal na brífingu poslanec za SDKÚ-DS Ivan Štefanec. SDKÚ-DS podľa neho v parlamente predloží návrhy, ktorými by sa malo sprehľadniť prideľovanie dotácií zo štátneho rozpočtu.

Viera Tomanová všetky obvinenia odmieta. Ako uviedla, nemieni hodnotiť, kto sa skrýva za projektmi na založenie sociálnych podnikov. "Základným kritériom je odbornosť a splnenie cieľa, keďže sociálny podnik musí fungovať aspoň päť rokov," uviedla ministerka na pondelkovej tlačovej besede. Reagovala tak na denníku Plus jeden deň, podľa ktorého jej rezort schválil na projekt sociálneho podniku 400 mil. Sk (13,278 mil. €) neziskovým organizáciám, za ktorými stojí priateľ koaličnej poslankyne za Smer-SD Jany Laššákovej, pričom na projektoch mal spolupracovať aj syn poslankyne. "Nemôžem povedať, že bude osobitná kolónka, ktorá bude skúmať, či tento človek je sympatizantom, susedom alebo milencom, či milenkou niektorého z predstaviteľov niektorej politickej strany," zdôraznila ministerka.

Ako dnes upozornil denník Plus jeden deň, v orgánoch neziskových organizácií, ktoré žiadali o dotácie rezort práce a sociálnych vecí sú členovia strany Smer-SD. Premiér podľa neho doteraz viackrát ukázal, že na ministrov uplatňuje dvojaký meter. sita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu