Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tragická sobota, vo víkendovej štatistike až 16 obetí

BRATISLAVA - Až šestnásť obetí pribudlo do víkendovej štatistiky, mimoriadne tragická bola sobota. V piatok a cez víkend zaevidovali policajti na cestách 495 dopravných nehôd, 33 ľudí sa zranilo ťažko a 103 sa zranilo ľahko. Materiálne škody presiahli 41 miliónov korún. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Viktor Plézel.

V piatok skoro ráno v obci Solčany (okr. Topoľčany) vodič (21) motocykla Honda narazil do otáčajúcej sa Škody Favorit. Motorkár zomrel na mieste nehody, jeho spolujazdec sa ťažko zranil.

V obci Košické Oľšany (okr. Košice-okolie) vodič Daewoo Nexia zrazil na priechode pre chodcov muža (50), ten po prevoze do nemocnice zomrel. Popoludní pri obci Bajč (okr. Komárno) na nechránenom železničnom priecestí vodič (21) Fiatu Bravo nerešpektoval svetelné a zvukové zariadenie a vošiel na priecestie.

Do auta narazil práve prichádzajúci vlak, mladý šofér zrážku neprežil. V noci z piatka na sobotu pri obci Kvakovce (okr. Vranov nad Topľou) motorkár (28) zišiel z cesty a narazil do stromu, na mieste zomrel.

V sobotu ráno pri obci Plešivec (okr. Rožňava) vodič kamióna prešiel do protismeru a zrazil sa so Škodou 120, ktorá skončila pod návesom kamiónu, v aute zahynuli traja ľudia (47, 60 a 68 rokov) a jedna žena utrpela ťažké zranenia. V sobotu ráno v Novej Bani (okr. Žarnovica) vodiča (48) opla pri cúvaní stiahlo dolu svahom do potoka, kde sa auto prevrátilo.

Vodič zomrel na mieste. Dopoludnia pri obci Nemecká (okr. Brezno) vodič Land Roveru neprispôsobil rýchlosť, dostal šmyk, zišiel z cesty a s vozidlom sa prevrátil. Pri nehode zahynul mladík (25), ďalší traja členovia posádky sa zranili. Pri obci Mokrý Háj (okr. Skalica) asistoval pri tragickej nehode aj alkohol. Vodič (45) nezvládol zákrutu a narazil do stromu. Šofér sa zranil ľahko, no spolujazdec (26) zomrel po prevoze do nemocnice.

Vodičovi namerali 0,74 mg/l alkoholu (asi 1,5 promile). Popoludní v Prešove, časť Cemjata, vodič (26) Dacie dostal v zákrute na mokrej ceste šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromu. Mladý muž zomrel po prevoze do nemocnice. V sobotu podvečer pri Lučenci vodič (31) VW Passat neprispôsobil v zákrute rýchlosť, zišiel do priekopy a narazil do betónového mostíka. Auto následne odhodilo do protiľahlého svahu a prevrátilo sa.

Vodič zomrel na mieste. Rýchlosť v zákrute neprispôsobil v sobotu večer pri Nitre ani vodič (51) Fiatu Tipo a narazil do pred ním idúceho auta. Obidve autá vyleteli z cesty, Fiat narazil do stromu, jeho vodič zomrel na mieste. V sobotu večer pri Humennom vodič (60) Škody Felicia prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim Citroënom Berlingo. Vodič Felicie zomrel na mieste, vodička a spolujazdkyňa z druhého auta vyviazli s ľahkými zraneniami.

V sobotu v noci pri Leopoldove vodič Renaultu Megane zrazil chodca (24) prechádzajúceho mimo priechodu pre chodcov. Mladík zomrel na mieste. V sobotu v noci v Prešove vodič Seatu zrazil chodca (53), aj ten zomrel na mieste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu