Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SPP prehral arbitráž, má zaplatiť 5 mil. eur

Bratislava - Spoločnosť SPP-distribúcia, ktorá je stopercentnou dcérskou spoločnosťou Slovenského plynárenskeho priemyslu, musí zaplatiť firme SPP Bohemia viac ako 5 mil. eur (150,63 mil. Sk).

Firma SPP Bohemia vyhrala totiž arbitráž. Informoval o tom hovorca SPP Bohemia Dan Plovajko. "Dôvodom podania arbitrážnej žaloby bola výška ceny, ktorú spoločnosť SPP-distribúcia hradila SPP Bohemii za skladovanie zemného plynu v minulom roku.

Tá bola výrazne nižšia, ako je cena obvyklá na trhu a pre spoločnosť SPP Bohemia bola úplne nevýhodná. Rozhodcovský súd obchodnej a priemyselnej komory v Bratislave dal SPP Bohemia za pravdu a rozhodol, že SPP-distribúcia musí spomínanú čiastku doplatiť," vysvetlil Plovajko.

Podľa neho voči tomuto rozhodnutiu sa nie je možné odvolať. Túto arbitráž chce spoločnosť SPP Bohemia využiť ako podklad pri rokovaniach o obchodných podmienkach na tento rok.

"Súčasné podmienky presadené zo strany SPP ako akcionára SPP Bohemia, sú opäť úplne nevýhodné, poškodzujú firmu SPP Bohemia a nereflektujú trhové podmienky," dodal Plovajko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu