Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najdôveryhodnejší je minister Tomáš! Zamieša karty v boji o post lídra Hlasu – SD?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Koaličná strana Hlas – SD bude už onedlho voliť nového predsedu strany. Ten nahradí odchádzajúceho Petra Pellegriniho, ktorý odchádza na prezidentskú stoličku. Karty v strane Hlas – SD môže zamiešať aj najnovší prieskum verejnej mienky. Podľa neho sa najdôveryhodnejším ministrom súčasnej vlády stal minister práce, sociálnych vecí a rodiny a zároveň podpredseda strany Erik Tomáš.

Šéf rezortu práce Erik Tomáš získal v prieskume agentúry Focus pre TV Markíza rovnakú podporu ako jeho kolega minister školstva Tomáš Drucker. Ten však nie je vo vedení Hlasu – SD. Navyše viackrát odznelo, že vyberať predsedu sa bude zo štyroch podpredsedov a generálneho manažéra Hlasu – SD. Karty môže v tejto koaličnej strane zamiešať aj aktuálny prieskum dôveryhodnosti. Má Erik Tomáš záujem nahradiť Petra Pellegriniho?

Erik Tomáš v centrále Petra Pellegriniho (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

 „Veľmi si vážim dôveru a podporu ľudí. O novom predsedovi sme v strane zatiaľ nediskutovali. Platí to, čo povedal Peter Pellegrini, že sa bude vyberať z okruhu podpredsedov a generálneho manažéra. Som presvedčený, že sa ešte pred snemom dohodneme na jednom mene a podľa mňa by mal pri rozhodovaní mať kľúčové slovo otec zakladateľ strany,“ reagoval pre topky.sk minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš, ktorý v prieskume získal 47 percent. V dôveryhodnosti spomedzi podpredsedov ho nasleduje minister Richard Raši s podporou 42 percent.

Najdôveryhodnejší je minister Tomáš!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)
O Rašim sa hovorí ako o budúcom predsedovi parlamentu. Rovnakú dôveryhodnosť má podpredsedníčka strany a šéfka rezortu hospodárstva Denisa Saková a tiež minister vnútra a generálny manažér Matúš Šutaj Eštok. Štvrtou podpredsedníčkou je ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Jej dôvera je podľa prieskumu agentúry Focus na úrovni 40 percent.  

Viac o téme: Peter PellegriniErik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu