Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Školy by mali mať od septembra o 4-tisíc ľudí viac v pomocných profesiách, uviedol Drucker

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Od budúceho školského roka by v porovnaní s aktuálnym stavom mal v školách stúpnuť počet osôb v podporných, pomocných profesiách o približne 4000. Po stredajšom rokovaní vlády o tom informoval minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD). Zároveň uistil, že financovanie podporných profesií, medzi ktoré patria aj asistenti učiteľa, je plne zabezpečené.

"Už teraz sú náklady na tieto podporné činnosti financované jednak z európskych fondov, a aj zo štátneho rozpočtu," upozornil Drucker. Dodal, že v prípadoch končiacich sa disponibilných eurofondových zdrojov zabezpečil štát prechod na financovanie zo štátneho rozpočtu.

archívne video

Tlačová konferencia poslancov Hlasu po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Môžem teda ubezpečiť aj tých, ktorí boli možno v neistote, či budú pokračovať, že ich financovanie je zabezpečené, navyše stúpne počet asistentov a ďalších pomocných profesií zhruba o 4000," dodal. V aktuálnom školskom roku podľa jeho slov evidujú v rámci podporných profesií v školách zamestnaných približne 9200 osôb, od septembra by ich počet mal stúpnuť na približne 13.500.

Viac o téme: ProfesieTomáš DruckerŠkolyHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu