Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Exšéfa SIS čakalo nepríjemné prekvapenie: Niekto mu na aute nechal... To snáď nie je pravda!

Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd Zobraziť galériu (2)
Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) čakalo v sobotu nemilé prekvapenie. Na firemnom aute Vladimíra Pčolinského sa našla maketa granátu. Pčolinský o tom informoval na sociálnej sieti Facebook.

„Dnes sa našla na kapote môjho firemného auta maketka granátu. Kto ju tam zabudol, nech sa mi prihlási. Odmena istá,“ napísal ironicky v sobotu exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský.

Exšéfa SIS čakalo nepríjemné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Vladimir Pcolinsky)

Obvinenie v kauze  Rozuzlenie mu zrušili

Vladimírovi Pčolinskému v marci generálna prokuratúra SR zrušila postupom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku obvinenie v kauze Rozuzlenie. "V celom rozsahu, ako je skutok jeden a dva vo vzťahu k Vladimírovi Pčolinskému, bolo zrušené obvinenie. To znamená, že bol obvinený nezákonne. Bude si voči štátu uplatňovať nárok na náhradu škody," priblížil právny zástupca exšéfa SIS Ondrej Urban.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie obvinila vlani v auguste viacero osôb. Obvinenie sa týkalo zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Viac o téme: Vladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu