Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Peter Pellegrini dostal byt neďaleko centra: Lukratívnu nehnuteľnosť na neho prepísali tesne pred zvolením

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BANSKÁ BYSTRICA - Krátko pred svojim zvolením za nového prezidenta SR, dostal Peter Pellegrini prostredníctvom darovacej zmluvy byt v jeho rodnej Banskej Bystrici. Ten sa nachádza v rovnakej bytovke, v ktorej už Pellegrini jeden byt vlastní. Je situovaný v bezprostrednej blízkosti centra mesta, len pár minút pešou chôdzou od námestia.

archívne video

Peter Pellegrini už nie je poslancom ani predsedom NRSR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

So zisteniami prišiel portál Startitup. Podľa katastra nehnuteľností byt Pellegrinimu oficiálne pribudol 4. apríla, teda ešte pred druhým kolom prezidentských volieb. V rovnakej bytovke pritom jeden byt už vlastní a to od roku od roku 2010, kedy ho získal ho na základe kúpnej zmluvy.

„Peter Pellegrini nadobudol byt od svojich rodičov, ktorí sa rozhodli vzhľadom na svoj vek a zdravotný stav vysporiadať svoj majetok a po dohode ho darovali jemu,“ uviedla v tejto súvislosti pre Startitup jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Byt má aj v Bratislave

Portál pripomína, že okrem novonadobodnutého bytu vlastní budúci prezident aj trojizbový byt v bratislavskom komplexe Zuckermandel. Ten si mal zadovážiť v roku 2017 a jeho nákip svojho času preverovala aj NAKA, kvôli údajným podozreniam súvisiacim s korupciou. Vyšetrovatelia nakoniec dospeli k názoru, že sa korupcie nedopustil. Pellegrini rovnako vlastní aj chatu so záhradou v obci Králiky hneď nad rodnou Banskou Bystricou. 

Viac o téme: Banská BystricaPeter PellegriniByt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu