Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rezort obrany pripravuje nákup útočných pušiek: Spustil trhové konzultácie

Robert Fico a Robert Kaliňák
Robert Fico a Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR pripravuje nákup útočných pušiek. V pondelok zverejnilo oznámenie o spustení prípravných trhových konzultácií. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. apríla. Verejné obstarávanie by chcel rezort vyhlásiť koncom mája. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Predmetom zákazky sú malokalibrové útočné pušky vrátane príslušenstva. Konštrukcia, usporiadanie, hmotnosť a prevádzkové parametre zbrane musia umožniť bezpečné a efektívne používanie príslušníkmi Ozbrojených síl SR aj bez špeciálneho a dlhodobého výcviku," približuje rezort v oznámení. Malo by ísť o zbraň zavedenú v krajinách NATO.

archívne video

Bilčík v Európskom parlamente o spoločných nákupoch zbraní krajín Európskej únie (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Ministerstvo podľa materiálu predpokladá v priebehu rokov 2024 až 2026 dodanie vyše 25-tisíc pušiek s rôznymi typmi hlavní a príslušenstvom.

Prípravné trhové konzultácie sa vyhlasujú s cieľom predbežného zapojenia záujemcov a informovania trhu o pripravovanej zákazke. Ich účelom je tiež získať informácie pre nastavenie podmienok pripravovaného verejného obstarávania.

Viac o téme: NákupMinisterstvo obranyRezort obranyRobert KaliňákKonzultáciaútočné pušky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu