Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ku komu sa priklonia voliči Štefana Harabina? PRIESKUM zisťoval, ako by hlasovali v 2. kole

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Už počas volebnej soboty sa uskutočnil prieskum, ktorý zisťoval, koho by ľudia volili v 2. kole prezidentských volieb. Ten ukazuje, ako by hlasovali tí, ktorí v prvom kole nevolili alebo sa do druhého kola nedostal ich favorit. Z prieskumu napríklad vyplýva, že väčšina voličov Štefana Harabina sa pravdepodobne rozhodne pre Petra Pellegriniho.

archívne video

Očakávam, že na úrovni hlavy štátu sa bude dodržiavať ústava. Moji voliči vedia, čo majú robiť, tvrdí Harabin (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Prieskum organizovala agentúra AKO pre JOJ24 v sobotu 23. marca. Rozhodujúcim faktorom druhého kola môžu byť voliči Štefana Harabina. Spomedzi opýtaných by sa 68% v druhom kole rozhodlo pre Petra Pellegrini, 6% pre Ivana Korčoka, voliť by nešlo 10% a 16% zatiaľ nevie, koho bude voliť v druhom kole.

Ku komu sa priklonia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: AKO pre TV JOJ24)

Spomedzi nevoličov sa 44% respondentov vyjadrilo, že nepôjdu voliť ani v druhom kole. Prieskum naznačuje, že najväčšie šance u nerozhodnutých voličov má Ivan Korčok, ktorý môže získať až 25 % nevoličov. Petra Pellegríniho by mohlo voliť 15 % nevoličov a 16 % je nerozhodnutých.

Ku komu sa priklonia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: AKO pre TV JOJ24)

Ivan Korčok vedie zatiaľ podľa prieskumu medzi voličmi Krisztiána Forróa (31%), Igora Matoviča (56%) a  Patrika Dubovského (63%). Za Petra Pellegriniho budú skôr hlasovať voliči Jána Kubiša (51%), Mariána Kotlebu (48%).

Viac o téme: Druhé koloŠtefan HarabinPrieskumPeter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu