Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dobré skutky po celý rok! Nadácia kraja mení život deťom na východe Slovenska

Krúžok v škole
Krúžok v škole (Zdroj: thinkstock.com)

KOŠICE – Krúžky, súťaže či mimoškolské aktivity pre 222 detí na východe Slovenska. Presne to zabezpečuje Nadácia Košického samosprávneho kraja. Aj preto vyzýva a prosí ľudí, aby jej darovali dve percentá svojich daní. Vo svojich aktivitách chce totiž naďalej pokračovať a pomáhať deťom a ich rodinám

Obdobie daňových priznaní je tu. Nadácia Košického samosprávneho kraja sa obracia na živnostníkov, podnikateľov a aj zamestnancov, aby dvomi percentami daní pomohli deťom na východe Slovenska. Nadácia kraja totiž už štvrtý rok pomáha mladým východniarom v zložitej životnej situácií. Hradí športové tréningy, vzdelávanie na základných umeleckých školách, ale aj jazykové krúžky. Zatiaľ čo na svojom začiatku v roku 2021 financovala záujmy 54 detí, dnes ich počet narástol na 222. V budúcnosti podľa získaných peňazí plánuje pomáhať ešte väčšiemu počtu detí.

Na darovanie postačia dve tlačivá a jedna cesta na daňový úrad v mieste bydliska. Darcov to nebude stáť ani euro navyše. Je len na daňovníkov, či svoje 2% z dane pošlú do štátnej kasy, alebo deťom v zložitej životnej situácii na nákup športových dresov, maliarskych potrieb, hudobných nástrojov či kníh, alebo napríklad aj na úhradu rôznych kurzov.  

Dobrovoľníci, ktorí vlani dobrovoľnícky odpracovali aspoň 40 hodín, môžu takto poukázať dokonca 3 percentá zo svojich odvedených daní. Potrebujú však predložiť Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré v roku 2023 dobrovoľnícky pracovali. O niečo iný postup platí pri živnostníkoch alebo firmách, ktorí by mali vyplnené tlačivá Daňovému úradu odovzdať do 31. 3. 2024.

Všetky informácie o postupe, ako pomôcť rodinám z Nadácie KSK sú zverejnené na https://nadaciaksk.sk/

Viac o téme: KSKNadácia Košického samosprávneho kraja.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu