Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili, tvrdí Špirko

Vasiľ Špirko
Vasiľ Špirko (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka a vysokopostavených policajných funkcionárov. Špirko o tom informoval na pondelkovej tlačovej konferencii. Napriek tomu je naďalej presvedčený o tom, že bola nariadená jeho diskreditácia.

archívne video

Vasiľ Špirko prišiel na NAKA vypovedať v kauze svojej diskreditácie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Špirko podal trestné oznámenie v marci 2018. Priblížil, že najskôr bolo odmietnuté, ale na základe pokynu generálneho prokurátora sa začalo vyšetrovanie. Vypočutí boli viacerí svedkovia. "Všetky prokurátorské úrovne dospeli k tomu, že v tomto prípade nejde o trestný čin a uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania nadobudlo právoplatnosť," podotkol.

Tvrdí, že vykonané dôkazy preukazujú nariadenie jeho diskreditácie. Myslí si, že bolo preukázané, že v prospech ministra mali konať aj najvyššie zložky Policajného zboru. Kaliňák hovoril ešte v roku 2018 po podaní trestného oznámenia o absurdných obvineniach zo strany Špirka. Tvrdenia o snahe diskreditovať prokurátora odmietol.

Viac o téme: VyšetrovanieTrestné oznámenieVasiľ Špirko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu