Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Väčšina personálu gastroenterologickej kliniky v Bratislave stiahla výpovede, tvrdí Dolinková

Zuzana Dolinková
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Väčšina personálu gastroenterologickej kliniky Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke stiahla svoje výpovede a zostáva pracovať na klinike. Informovala o tom ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Zamestnanci mali pôvodne od 1. apríla nastúpiť do Nemocnice svätého Michala v Bratislave (UN-NsM).

"Väčšina lekárov, sestier aj sanitárov už stiahlo výpovede, takže zostávajú pracovať v nemocnici na Antolskej," uviedla. Podpis memoranda o spolupráci medzi UN-NsM a Univerzitnou nemocnicou v Bratislave (UNB), pod ktorú spadá gastroenterologická klinika v Petržalke, preto nateraz považuje za bezpredmetný. "Pokiaľ zamestnanci zostanú pracovať tam, kde sú, tak memorandum je v tomto štádiu bezpredmetné," povedala ministerka. Deklarovala, že zdravotná starostlivosť ohrozená nebude.

archívne video

Hlavného hygienika Jána Mikasa na poste nahradí Tatiana Červeňová, informuje ministerka Dolinková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterologickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda podali výpovede koncom januára, upozornila na to TASR. Od 1. apríla mali pôsobiť na novej klinike v UN-NsM. Rezorty zdravotníctva a vnútra sa po medializácii výpovedí dohodli na uzavretí memoranda o spolupráci, ktoré malo pacientom aj po 31. marci garantovať vyšetrenia a liečbu na oboch klinikách.

Viac o téme: ZdravotníctvoVýpovedePetržalkaZuzana DolinkováGastroenterologická klinika Nemocnice sv. Cyrila a Metoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu