Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Volebný PRIESKUM opäť šokoval! Mimo parlament by skončila vládna aj opozičná strana!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Voľby by vo februári vyhrala strana Smer-SD s podporou 22,8 percenta voličov. Na druhom mieste by skončilo Progresívne Slovensko (20,9 percenta), na treťom Hlas-SD (16,8 percenta). Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so 6,3-percentnou podporu a SaS so ziskom 6,1 percenta hlasov voličov.

Vyplýva to z prieskumu agentúry SANEP pre televíziu TA3 realizovaného od 26. do 29. februára na vzorke 1685 respondentov. Pred bránami Národnej rady SR by naopak zostala koalícia hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí. Síce by získala 5,7 percenta hlasov, nedosiahla by však sedempercentné kvórum požadované pre koalície.

Mimo parlamentu aj vládna SNS

Do parlamentu by sa tesne nedostala ani SNS so 4,9 percenta hlasov, za ktorou nasleduje Republika so 4,5-percentou podporou. Maďarskú alianciu by volilo 4,3 percenta voličov, Demokratov 2,3 percenta a ĽSNS 1,2 percenta. Ostatné strany by získali menej ako 0,5 percenta hlasov.

Prieskum agentúry SANEP (volebné preferencie)
Zobraziť galériu (2)
Prieskum agentúry SANEP (volebné preferencie)  (Zdroj: SANEP/TA3, tabuľka: Topky)

Čo sa týka rozdelenia kresiel v parlamente, Smer by získal 47, PS 43, Hlas 35, KDH 13 a SaS 12. Smeru by tak na vytvorenie koalície stačilo len spojenie s Hlasom. PS, KDH a SaS by nevyzbierali potrebných 76 poslancov.

Viac o téme: PrieskumSMER-SDProgresívne SlovenskoHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu