Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súdny proces s exšéfom SNS Jánom Slotom sa vo štvrtok neuskutoční

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: FOTO TASR/Lukáš Mužla)

BRATISLAVA -Súdny proces v korupčnej kauze exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu sa vo štvrtok (7. 3.) na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) neuskutoční. Zrušenie termínu hlavného pojednávania potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Prípad vrátil naspäť Najvyšší súd SR, ktorý zrušil vlaňajší rozsudok ŠTS. Ten sa podľa odvolacieho súdu nevysporiadal so všetkými okolnosťami významnými pre jeho rozhodnutie a zároveň dospel k záverom, ktoré nie sú logicky odôvodnené.

archívne video

Právnici Jána Slotu sa zatiaľ nechcú vyjadrovať (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Prvostupňový súd vlani v júni odsúdil Jána Slotu na dvojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou v trvaní štyroch rokov za zasahovanie do nezávislosti súdu. Korupčnú trestnú činnosť sa podľa sudcu ŠTS nepodarilo preukázať.

Obžaloba bola podaná pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci. Ján Slota mal podľa obžaloby na žilinskom krajskom súde vybavovať miernejší trest pre muža, ktorý bol prvostupňovým súdom odsúdený na nepodmienečný trest. U exsudcu Pavla Polku mal mužovi v odvolacom konaní vybaviť zmiernenie trestu na podmienku. Ján Slota trvá na svojej nevine. Obžalobu už skôr označil za účelovú, nedôvodnú a postavenú na nezákonne získaných dôkazoch.

Viac o téme: NebudeSúdny procesJán SlotaKorupčná kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu