Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rezort obrany chce obnoviť veliteľskú budovu v Banskej Bystrici za 12,8 milióna eur

Slovenská armáda.
Slovenská armáda.

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR chce obnoviť veliteľskú budovu v Banskej Bystrici, ktorá je zapísaná ako národná kultúrna pamiatka. Predpokladané náklady na rekonštrukciu predstavujú 12,8 milióna eur. Objekt má naďalej slúžiť zamestnancom rezortu a vojakom. Vyplýva to z materiálu, ktorý rezort predložil do medzirezortného pripomienkového konania. Začatie verejného obstarávania musí odobriť vláda.

"Cieľom investičnej akcie je zlepšiť stavebno-technický stav veliteľskej budovy, ktorá bude aj naďalej slúžiť pre potreby zamestnancov MO SR a príslušníkov Ozbrojených síl SR. Rekonštrukciou budovy sa vytvoria vhodné administratívne a skladové podmienky pre príslušníkov Ozbrojených síl SR," načrtol rezort.

archívne video

Brífing predsedu vlády SR Roberta Fica na rezorte obrany (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V rámci revitalizácie budovy sa má opraviť fasáda, zrekonštruovať strecha. Časť okien sa má vymeniť alebo repasovať.  Vybudovať chcú aj bezbariérový vstup do budovy. Rekonštrukciou má prejsť aj kotolňa, rozvody, technické a sociálne zariadenia. Vzniknúť by mali aj priestory pre sklad zbraní a chránené priestory. Spresnenie predpokladaných nákladov na stavebné práce, ako aj termíny realizácie stavby budú závisieť od procesu verejného obstarávania.

Viac o téme: BudovaVládaNárodná kultúrna pamiatkaRezort obrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu