Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hnutie Slovensko sa musí zdržať šírenia nepravdivých výrokov o Haščákovi, rozhodol súd

Igor Matovič, Jaroslav Haščák
Igor Matovič, Jaroslav Haščák (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Hnutie Slovensko aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. Neodkladné opatrenie Okresného súdu Trnava potvrdil 29. februára aj krajský súd. Informovala o tom advokátska kancelária zastupujúca Haščáka. Hnutie reagovalo, že vždy hovorilo iba overené fakty a bude v tom pokračovať.

archívne video 

Matovič zatiaľ rozhodnutie súdu o Haščákovi nedostal, hovorí o snahe umlčať ho (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Okresný súd vlani Matovičovi a hnutiu Slovensko nariadil aj vymazať zo svojich profilov na sociálnych sieťach desiatky znevažujúcich príspevkov a videí týkajúcich sa Haščáka. "Veríme, že Igor Matovič a jeho hnutie budú súdom nariadené právoplatné neodkladné opatrenie tentoraz rešpektovať. Po vydaní rozhodnutia súdu prvej inštancie bolo až zarážajúce, že sa Igor Matovič nielenže hanlivých výrokov nezdržal, ale svoje útoky ešte zintenzívnil a dokonca spochybňoval nezávislosť súdneho rozhodnutia," podotkol partner advokátskej kancelárie Relevans Alexander Kadela.

Iba pravda a overené fakty, stojí v stanovisku hnutia

Hnutie Slovensko reagovalo, že vždy hovorilo iba pravdu a overené fakty. "To sa týkalo aj informácií o pánovi Haščákovi a jeho 'podnikaní'. Budeme v tom, samozrejme, pokračovať," dodalo v stanovisku.

Viac o téme: Igor MatovičJaroslav HaščákHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu