Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pozor, komu posielate intímne snímky: Muži boli v tom, že si píšu o sexe so ženou! Kruté odhalenie pravdy

(Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj, Getty Images)

BRATISLAVA - Skupina mužov sa na internete nechala oklamať a v domnienke, že na zoznamke komunikujú s dospelou ženou, poslali svoje intímne fotografie podvodníkom. Tí ich následne vydierali a vylákali od nich peniaze. Polícia v tejto súvislosti zadržala štyri osoby. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na 4 roky až 10 rokov.

archívne video

V rámci akcie Nájomca 2, NAKA zadržala 16 osôb (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky )

Policajti v Bratislave III intenzívnym vyšetrovaním a operatívnou činnosťou odhalili páchateľov, ktorí na internetovom fóre pre dospelých nadviazali komunikáciu s viacerými poškodenými pod vymysleným ženským profilom a viedli s nimi komunikáciu so sexuálnou tematikou.

"Poškodení zaslali svoje intímne fotografie. Následne po zaslaní fotografií im volal muž vydávajúci sa za otca maloletej dcéry. Ten im oznámil, že ich dcéra sa po prezretí fotografií psychicky zrútila a rozbila telefón. Z toho dôvodu ich žiadal o náhradu za rozbitý telefón v rôznych sumách s hrozbou, že ak nezaplatia, tak ich nahlásia na polícii. Poškodení z obavy oznámenia skutku na polícii zaslali stovky eur na rôzne účty,“ informovala o prípade polícia.

V rámci množstva vykonaných procesných a operatívnych úkonov došlo k zadržaniu štyroch osôb, boli vykonané domové prehliadky a iné zaisťovacie úkony. "Všetkým zadržaným osobám vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za pokračovací zločin vydierania v súbehu s prečinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva a formou účastníctva,“ uvádza polícia. Obvineným teraz hrozí trest odňatia slobody na 4 roky až 10 rokov. Dvom mužom navrhli vzatie do väzby.

Viac o téme: PodvodníciZoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu