Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci dnes rokujú o novele Trestného zákona v 2. čítaní

NRSR Zobraziť galériu (2)
NRSR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR rokujú v stredu ráno o novele Trestného zákona, ktorá prešla v utorok (27. 2.) večer do druhého čítania. O návrhu majú rokovať až do úplného prerokovania vrátane hlasovania. Rozprava v druhom čítaní bude skrátená na 12 hodín tak, ako to bolo aj v diskusii v prvom čítaní. Do rozpravy sa prihlásilo 13 poslancov.

VIDEO Poslanci rokujú o premlčacích dobách v novele Tretného zákona, pozmeňujúci návrh navrhuje pri znásilnení a vražde premlčacie doby zrušiť úplne

Poslanci rokujú o premlčacích dobách v novele Tretného zákona, pozmeňujúci návrh navrhuje pri znásilnení a vražde premlčacie doby zrušiť úplne (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Z novely vyplýva, že pri trestných činoch, ako je znásilnenie či sexuálne zneužívanie, by sa mali uplatňovať doterajšie premlčacie doby, a to 20 rokov. Plénum sa návrhu venuje v skrátenom legislatívnom konaní. Vláda navrhla účinnosť úpravy od 15. marca, čiže k rovnakému dátumu, ku ktorému má nadobudnúť účinnosť "veľká novela" Trestného zákona schválená 8. februára.

Poslanci dnes rokujú o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V stredu bude trvať obedová prestávka len hodinu, od 13.00 h do 14.00 h. Okrem novely Trestného zákona ostalo na programe aktuálnej schôdze ešte niekoľko neprerokovaných bodov.


 

Viac o téme: PoslanciRokovanie NRSRTrestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu