Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Strana SaS vyzvala Fica a Pellegriniho, aby nespochybňovali ústavné inštitúcie

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná SaS vyzvala premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a predsedu Národnej rady (NR) SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD), aby nespochybňovali ústavné inštitúcie na Slovensku. Strana považuje za neprijateľné, aby sa na takomto spochybňovaní ústavných pilieroch podieľali. Kritizuje najmä vyjadrenia v súvislosti s Ústavným súdom (ÚS) SR a novelou Trestného zákona.

Predseda SaS Richard Sulík odmieta vyjadrenia premiéra o komunikácii medzi prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou a ÚS, či o akomsi sprisahaní na ÚS. "Je tam pritom väčšina sudcov, ktorí boli zvolení parlamentom, v čase, keď vládol samotný Smer. Robert Fico svojimi útokmi nielen na opozíciu, prezidentku, ale dokonca aj na demokratické inštitúcie dokazuje len svoj strach z toho, že novela Trestného zákona nebude účinná a on neuchráni svojich kamarátov pred basou," uviedol.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS na tému Odoslali sme podanie na Ústavný súd (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Strana rovnako apelovala aj na Pellegriniho ako kandidáta na prezidenta, aby sa postavil za základné demokratické inštitúcie. Strana zopakovala aj výzvu v súvislosti so zverejnením novely v Zbierke zákonov.

Viac o téme: PremiérSpochybňovanieRobert FicoSaSPeter PellegriniPredseda NR ústavné inštitúcie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu