Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hnutie Slovensko vyčíta Pellegrinimu, že naťahuje čas pri zverejnení novely

Hnutie Slovensko Zobraziť galériu (2)
Hnutie Slovensko (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hnutie Slovensko vyčíta predsedovi NR SR Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD), že chce tri týždne naťahovať čas na poslanie schválenej novely Trestného zákona na zverejnenie v Zbierke zákonov. Poslanec Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (Slovensko, Za ľudí, KÚ) to označil za "špinavé taktizovanie, aby doručili beztrestnosť svojim ľuďom, aby im náhodou tento plán neprekazil Ústavný súd". Hnutie vyzvalo Pellegriniho, aby konal v súlade s verejným záujmom.

Gábor Grendel
Zobraziť galériu (2)
Gábor Grendel  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

pripomenul, že pri rokovaní o novele Trestného zákona nútili poslancov rokovať v noci a obmedzili im čas na vystúpenie v rozprave. Pýta sa Pellegriniho, prečo siahol na práva poslancov, keď naťahuje čas pri zverejnení novely. Dodal, že tento čas mohli radšej stráviť rokovaním o novele v pléne NR SR.

archívne video

Peter Pellegrini sa zachoval ako podržtaška Roberta Fica, tvrdí Gábor Grendel (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Parlament prijal novelu ešte 8. februára

Ráta so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry, skrátením premlčacích lehôt aj s úpravou trestných sadzieb a hraníc škody pri majetkovej trestnej činnosti. Prezidentka SR Zuzana Čaputová už novelu napadla na Ústavný súd (ÚS) SR.

Je presvedčená, že kombinácia zmien v novele je rezignovaním štátu na ochranu bezpečnosti svojich občanov, ochranu ich základných práv a slobôd, ako aj na pozitívny záväzok štátu efektívne vymáhať spravodlivosť a znamená silný odklon od ochrany princípov právneho štátu. Na ÚS sa obrátili aj opoziční poslanci.

Viac o téme: NovelaSúd Gábor GrendelHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu