Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dôvod na obavy? V tomto okrese sú štyri aktívne ohniská vírusu

(Zdroj: thinkstock.com)

TREBIŠOV - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trebišove eviduje v tomto okrese aktuálne štyri aktívne ohniská vírusovej hepatitídy typu A (VHA). Patria k nim výskyty ochorenia v Trebišove, Sečovciach a v obciach Zatín a Somotor. Doznievajúcim ohniskom je obec Fejséš.

"Kumulatívne v okrese Trebišov ku dňu 19. februára bolo hlásených 59 ochorení na VHA," informoval RÚVZ. Minulý týždeň v piatok (16. 2.) mali v okrese hlásené dve a vo štvrtok (15. 2.) tri nové ochorenia. 

archívne video

Michal Palkovič po koordinačnom stretnutí v súvislosti s výskytom Hepatitídy typu A (Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková)

Opatrenia proti šíreniu žltačky

Trebišovský RÚVZ vydal 12. februára vyhlášky, ktorými nariadil opatrenia proti šíreniu žltačky vrátane očkovania. Týkajú sa detí v Trebišove z časti ulice Záhradná a zo Základnej a Materskej školy Ivana Krasku, ďalej detí zo Základnej školy na ulici Kossutha v Kráľovskom Chlmci a s pobytom v obci Zatín.

"Osobám, ktoré boli v priamom kontakte s chorým, bol nariadený lekársky dohľad pozostávajúci zo sledovania zdravotného stavu a aktívnej imunizácie proti vírusovej hepatitíde A," informoval regionálny úrad na svojej webstránke.

Viac o téme: OhniskoVírusŽltačkaTrebišovRegionálny úrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu