Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najbizarnejší moment tohtoročnej zimy: VIDEO na zjazdovke pod Tatrami poskakovala...TO nie je možné!

Na zjazdovke v Liptovskom Mikuláši poskakovala kengura Zobraziť galériu (2)
Na zjazdovke v Liptovskom Mikuláši poskakovala kengura (Zdroj: Facebook/Alexandra Gasparikova)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Na aké zvieratá by ste mohli naraziť pod Tatrami? Určite nie skákajúceho cicavca, ktorého môžu Slováci vidieť maximálne v zoo alebo v televízii. Takto vo voľnej prírode a navyše v zimnom období, to bol zázrak. Vysvetlenie tohto zjavenia je ale celkom jednoduché.

archívne video

ŠOKUJÚCE video z bratislavskej Karlovej Vsi: Električke skrížili cestu diviaky! (Zdroj: FB / Revízori Bratislava - Patrik)

Dôchodkyňa Alexandra z Liptova je na zimu zvyknutá. Aj ju však zarazilo, keď na jednom z lyžiarskych svahov zbadala netradičný úkaz. Bolo ním skákajúce zviera, ktoré sa ale na kamzíka vôbec nepodobalo. Navyše stálo na dvoch nohách a malo aj chvost. Alexandra si pomyslela, že to nie je možné. Na vlastné oči videla kenguru. Takmer nestihla vybrať mobil, aby natočila, čo videla. 

"V stredu ráno som sa o pol ôsmej pozrela na lyžiarsky svah, ktorý máme za domom, a zazrela som, že tam niečo beží. Videla som tu stádo diviakov, jelene, srnky, líšky, ale tomuto som nemohla uveriť. Poskakovalo to na zadných. Pomyslela som si, že je to kengura. Zobrala som mobil a začala natáčať," povedala dôchodkyňa Alexandra.  

Nebola prvá 

Samozrejme ju zaujímalo, ako sa mohlo toto zviera, dostať na zjazdovku v Liptovskom Mikuláši. Po chvíli si ale odpovedala sama: "Neďaleko nás je také malé zoo a tam mi povedali, že kenguru videli už niekoľkokrát, lebo sa tam chodila kŕmiť. Dokonca vraj žrala z ruky ošetrovateľovi, no pri malom pohybe vždy hneď utiekla," dodala. 

Zoologička Eriky Feriancovej sa pre Nový Čas vyjadrila, že evidujú výskyt kengury na Liptove. Pravdepodobne ušla z nejakého chovu. "Zdržiava sa v blízkosti ľudských obydlí, hlavne kvôli potrave, ale aj kvôli ochrane pred predátormi," dodala. Jedna kengura podľa denníka chýba chovateľovi z Kráľovej Lehoty. Zoologička prezradila, že sa ju už pokúšali odchytiť, no neúspešne. 

Viac o téme: ZimaKenguraZjazdovkaSlovenskoLiptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu