Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Špecializovanom trestnom súde sa začalo pojednávanie s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom

Richard Molnár a Zoroslav Kollár Zobraziť galériu (2)
Richard Molnár a Zoroslav Kollár (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa začalo hlavné pojednávanie s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom. Obžalobe podanej pre trestné činy zasahovania do nezávislosti súdov a podplácania čelí aj bývalý sudca Richard Molnár a advokát Tomáš Kulák. Obžalovaní a ani prokurátor nemajú záujem na uzavretí dohody o vine a treste.

Všetci obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní. Ich obhajcovia argumentovali tým, že obvinenia sú postavené len sa výpovedi spolupracujúcej osoby. Obžalobu považujú za nedôvodnú. Obžalovaný Richard Molnár tvrdí, že v prípravnom konaní boli porušované práva na jeho obhajobu. Vypovedať chce až po výsluchu svedkov Vladimíra Sklenku a Miriam Repákovej.

archívne video

Zoroslav Kollár po rozsudku: Ak človek urobí nejakú chybu, musí si niesť následky sám (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Sudca prerušil hlavné pojednávanie do 12. marca

Aj obžalovaní Zoroslav Kollár a Tomáš Kulák vyhlásili, že chcú vypovedať až po výsluchu Sklenku. Svedok podľa nich v minulosti menil výpovede i v spolupráci s vyšetrovateľmi. Namiesto výsluchov obžalovaných na súde čítali ich výpoveď z prípravného konania. Sudca prerušil hlavné pojednávanie do 12. marca. Predvolaní budú svedkovia Repáková a Sklenka. Stredajší (14. 2.) termín hlavného pojednávania súd zrušil. Hlavné pojednávanie bolo ešte v minulom roku odročené z dôvodu práceneschopnosti a ospravedlnení jedného obžalovaného a dvoch obhajcov. Obžaloba sa týka viacerých skutkov.

Richard Molnár
Zobraziť galériu (2)
Richard Molnár  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: PodplácanieTrestný činSúd Zoroslav KollárRichard MolnárNezávislé súdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu