Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Odsúdení v kauze Cervanová žiadajú obnovu konania: Súd zatiaľ nerozhodol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - O povolení obnovy konania, ktoré žiadajú odsúdení v kauze vraždy Ľudmily Cervanovej, súd zatiaľ nerozhodol. Pondelkové verejné zasadnutie zrušil. Ďalší termín určí po dohode s oboma obhajcami. Vyplýva to zo stanoviska predsedníčky senátu Krajského súdu v Bratislave, ktoré poskytol hovorca súdu Pavol Adamčiak.

"Krajskému súdu v Bratislave bolo doručené ospravedlnenie neúčasti obhajkyne na verejnom zasadnutí z vážnych zdravotných dôvodov. Preto súd pondelkový termín verejného zasadnutia zrušil. Nový termín bude doručený po dohode s obidvoma obhajcami a na základe voľnej pojednávacej miestnosti," uvádza sa v stanovisku.

archívne video

Na súd dorazili obhájcovia bývalého šéfa SIS Petra Gašparoviča (Zdroj: Topky/Maarty)

Cervanovú zavraždili v lete 1976. Odsúdení ju mali pred internátom v bratislavskej Mlynskej doline násilne vtiahnuť do auta a odviezť do jedného z domov, kde ju znásilnili. Následne sa rozhodli Cervanovú usmrtiť, lebo im hrozila, že ich skutok oznámi. Zviazanú ju v kufri auta previezli do Kráľovej pri Senci k termálnemu jazierku, kde sa 14. júla 1976 našlo jej telo.

Odsúdení boli Milan Andrášik, Miloš Kocúr, Stanislav Dúbravický, František Čerman, Pavol Beďač, Juraj Lachman a Roman Brázda. V septembri 1982 dostali nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní od štyroch do 24 rokov. V roku 1990 však bol na základe sťažnosti federálneho generálneho prokurátora rozsudok najvyšším súdom zrušený.

Viac o téme: VraždaKauzaSúd Ľudmila CervanováObnovenie konania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu