Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mimoriadna novinka pre seniorov: Až 14 000 dôchodcov má nárok na príspevok 100 eur od štátu, ktorí to sú?

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ohlásilo novinku v podobe dvojnásobného bonusu až pre 14 000 dôchodcov. Príspevok na rekondičné pobyty sa stáva u seniorov čoraz obľúbenejším.

Ide o zmenu vo vyplácaní príspevku na rekondičné pobyty pre dôchodcov. Zatiaľ čo minulý rok malo naň nárok iba 7500 dôchodcov, tento rok to bude až 14 000. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš túto novinku ohlásil vo štvrtok 8.2. Podpísal rozhodnutie, na základe ktorého zvýšili objem peňazí na rekondičné pobyty pre seniorov, ktoré sú pre dôchodcov mimoriadne obľúbené.

archívne video

Erik Tomáš o jednorazovom príspevku pre dôchodcov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Celková suma príspevkov pre seniorov dosiahne 1,4 milióna eur a hoci suma bonusu zostáva nezmenená, k poukazom sa dostane až 14 000 dôchodcov, uviedol na sociálnej sieti Erik Tomáš. Zvýšenie príspevku na spomínané pobyty schválila strana Hlas ešte z opozície z 50 na 100 eur. Podľa ministra tak reagovali na zvýšené náklady v kúpeľných domoch a rehabilitačných zariadeniach.

Obľúbenosť týchto pobytov potvrdil aj predseda Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) Michal Kotian. Pobyty trvajú zvyčajne 6 dní a zahŕňajú dvanásť procedúr. „V pobyte musí byť zahrnutá celodenná strava a procedúry nemôžu byť ďaleko od ubytovania,“ upresnil Kotian pre Pravdu.

Medzi klasickou kúpeľnou liečbou, ktorá je podporovaná zdravotnou poisťovňou a rekondičnými pobytmi, ktoré po novom získa spomínaných 14 000 dôchodcov je však rozdiel, na ktorý je potrebné poukázať. Suma príspevku je tak rozdielna. Jednota dôchodcov Slovenska zároveň oznámila, že všetky kúpele, ktoré ponúkajú zľavnené pobyty zverejnia.

Viac o téme: PríspevokDôchodcovia Rekondičné pobyty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu