Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico reagoval: Za sto dní sme dokázali viac ako vlády pred nami za niekoľko rokov

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda dokázala podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) za sto dní viac ako vlády pred ňou za niekoľko rokov. Uviedol to na sociálnej sieti.

Slovensko dosiahlo podľa Fica akceptáciu v zahraničí a na medzinárodných fórach prezentuje suverénny slovenský postoj. Úspechy vidí aj v domácej politike. "Doma sme rozbehli zmeny v legislatíve, ktoré prinesú zásadné zlepšenie v kvalite spravodlivosti a právneho štátu. Identifikovali sme ťažiskové témy pre naštartovanie ekonomického rastu. Najdôležitejšia zmena však prišla v podobe stability a profesionálneho výkonu štátnej moci na všetkých úrovniach," uviedol.

VIDEO

Fico na summite EÚ o revízii rozpočtu z pohľadu boja proti migrácii (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Ďalej vyzdvihol napríklad prijatie riadneho štátneho rozpočtu v rekordnom čase, prijatie kompetenčného zákona, ktorým vzniklo nové ministerstvo športu a cestovného ruchu, alebo nájdenie riešenia podpory pre poľnohospodárov a potravinárov.

"Čakáme na kvalitnú opozičnú kritiku a hľadanie fundovaných riešení, nie hádky, obštrukcie a agresívne skandovanie na uliciach. Celú našu energiu zameriavame na lepší, pokojnejší a bezpečnejší život všetkých občanov SR," dodal premiér.

Viac o téme: VládaRobert FicoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu